Sporturi potrivite pentru copii si beneficiile acestora

Sporturi potrivite pentru copii si beneficiile acestora

Sporturi potrivite pentru copii si beneficiile acestoraExpresia “o minte sanatoasa intr-un corp sanatos” este foarte des intalnita, insa in ultima vreme din ce in ce mai multi copii devin sedentari, prefera jocul pe calculator, tableta sau telefon in locul iesirilor in aer liber, acest lucru favorinzand obezitatea infantila care la randul ei poate cauza o serie de alte afectiunii cum ar fi diabetul, boli cardiace, hipertensiune arteriala.

 

Este foarte important in cazul copiilor mici (varsta pana in 7 ani de exemplu) sa ne orientam spre cateva sporturi potrivite pentru ei, pentru a le putea transmite acestora bucuria miscarii si a ii ajuta sa descopere cat de distractive poate devenii sportul care ii place.

Mai jos vom prezenta o serie de sporturi adecvate pentru copii si care ar putea sa le faca in acelasi timp si placer atunci cand le practica.

Innotul este unu dintre cele mai benefice sporturi pentru organism. Acesta se poate incepe de la varsat de 2-5 ani si ii ajuta pe copii sa uite teama de inaltimi si de apa. In acelasi timp este foarte util in dezvolatarea abilitatilor de a se descurca singur fara a trebui sa concureze cu altcineva. Innotul adduce beneficia pentru sanitate, inbunatateste sanatatea plamanilor, asigura coordonare intre miscari sicresterea masei musculare prin miscarile specific.

Un alt sport benefic pentru copii il reprezinta ciclismul, sport care ii si incanta pe copii mai ales daca au o bicicleta in culoarea lor preferata sau cu eroi lor preferati. Mersul pe bicicleta poate incepe de la varsta de 2-5 ani si va crea un sentiment de libertate, independenta si bucurie pentru realizarile facute. Acest sport il inavata pe cel mic in primul rand atentia la drum si la celelalte vehicule si ii va creste si rezistenta fizica.

Ciclismul il va invata sa devina mai disciplinat, mai calm, rabdator si ii va creea si o imagine pozitiva despre el insusi, deasemenea prezinta si beneficia pentru sanatate imbunatatind coordonarea intre reflexe si miscari, stimuleaza muschii din zona picioarelor, imbunatateste echilibrul si ajuta la o mai buna functionarea a inimii.

Gimnastica este un alt sport care a inceput sa devina din ce in ce mai atractiv pentru copii. Varsta recomandata pentru inceperea gimnasticii este de la 6 ani. Aceast sport imbunatateste echilibrul si flexibilitatea, ajuta copilul sa devina foarte agil, incurajundu-l in acelasi timp sa nu se teama de obstacole.

Tenisul este o acctivitate care stimuleaza spiritul competitiv si a incepurt sa atraga tot mai multi copii. Tenisul este recomandat incepand cu varsata de 6 ani si din acest sport copii vor invata sa calce mai atent , sa i-a decizii rapid si in miscare, ii incurajeaza sa creeze strategii pentru a castiga. Acest sport duce la o crestere a fortei bratelor si stimuleaza functiile inimii.

Alte sporturi pe care cei mici le mai pot practica sunt: alergatul, mersul pe jos, dansul, cel mai important lucru ramane insa acelasi: importanta miscarii zilnice pentru o mai buna sanatate.